Entran
Over Ons
Geïnspireerd door het menselijk potentieel, Samen Op Weg Naar Een Groenere Wereld...
Het Verhaal
Waarom wij doen wat wij doen...
We Lopen in de natuur en we beseffen dat het een groot goed is.
We kijken naar de bomen en alles wat we zien is opperste schoonheid.
En dat willen wij zien te bewaren voor ons nageslacht.

Anton Bennink

Voor mij begon de grote verandering in mijn leven na mijn stage in Johannesburg. Vlak voor ik weer terug zou naar Nederland kreeg mijn leven een nieuwe wending. Ik werd verliefd....
En nee, het was niet een van mijn mede stagairs. Het was een Zuid Afrikaanse dame die mijn hart had verovert. Helaas moest ik al snel weer terug naar ons koude kikkerlandje en moest ik mijn nieuw gevonden liefde achterlaten voor onbepaalde tijd...

Al snel realiseerden wij ons dat als wij bij elkaar wilden komen dat dit niet vanzelf zou gaan en dat wij alternatieve oplossingen moesten vinden om onafhankelijk van andere mensen samen ons levenspad te bewandelen. Zo kwamen wij al snel uit op het feit dat ondernemerschap de enige weg was voor ons om zonder afhankelijkheid van anderen of locatie toch rond te komen.

Na zo'n anderhalf jaar puzzelen met Visa's, paspoorten, vliegtickets en grote verliezen in onze families zaten wij alsof het voorbestemd was bij een seminar van Success Resources met sprekers als Robert Kiyosaki, JT Fox, Peng Joon en Doug Nelson. Dit is waar wij Geïntroduceerd  waren met het concept van direct response marketing op het internet. Een skillset die wij gedurende lange tijd zijn gaan ontwikkelen om onafhankelijk van onze locatie te kunnen verdienen. Waarom is dat belangrijk?

Omdat wij graag zelf beslissen waar we wonen en werken op welk moment dan ook. 

Maar dit was nog niet de meest bijzondere happening van deze seminar. Na de presentaties kregen wij de mogelijkeid om Doug Nelson nog even te spreken. Dus stelde ik hem de vraag wat een mooie industrie was om als jong, ambitieus en wereldwijd georiënteerd  iemand in aan de slag te gaan. Hij gaf antwoord in 1 woord:

"Energie"

Tsja, wat moest ik daar nu mee....

Tegenwoordig geloof ik in het begrip "energie" als veel breder, ik geloof nu dat alles als energie en materie.. Maar laten we het daar nu maar niet over hebben. Ik nam het namelijk maar letterlijk en ben begonnen om als onafhankelijke partij elektriciteit en gas te gaan kopen en verkopen van leveranciers voor bedrijven in Nederland. Aangezien dit via internet en de telefoon kon, waren we meteen onafhankelijk van locatie.... Doel Bereikt?

Nog niet helemaal, ik wist namelijk al van vroegs af aan dat ik wat bijzonders wilde doen met mijn leven. Ik kan mij nog wel herinneren dat ik ervan droomde astronaut te zijn. Nu is dat het niet geworden maar de Energietransitie leek mij ook wel wat. En dus was dat waar ik naartoe wilde bewegen.

De beweging begon ineens snel na een bepaalde dag op Cyprus. Waar wij zwommen in de zee, en we voelen geen vissen, geen zeewier, maar PLASTIC om ons heen....

Een verschrikkelijk gevoel geeft dat. En zo zijn wij op onze dagelijkse strandwandelingen maar zwerfafval gaan rapen. Dit was een mooi begin, maar al snel vond ik dat het ook tijd was dat we met de business een nog positiever verschil gingen maken. Niet alleen goedkope energie voor klanten, maar met het versnellen van de Energie transitie ook Samen Op Weg Naar Een Groenere Wereld. 

Een zware klus, om de juiste specialisten om je heen te verzamelen om in ieder verduurzamingsvraagstuk de oplossing aan te kunnen bieden. Maar dat was mijn doel. 

Zoals ik recentelijk geleerd heb van mijn nieuwe en dierbare vriend, mentor en zakenpartner Jef, Dient het leven zich aan.  En zo ook in dit geval, op mijn zoektocht naar een exponentiele versnelling voor de energietransitie kwam ik op een samenkomst van BNI (Business Network International) Jef Rijsdijk tegen. Een gedreven klimaat ondernemer die vanuit het diepste van zijn hart zaken doet.

Op deze bijeenkomst zijn wij in gesprek geraakt over het menselijk potentieel en de noodzaak voor een meer duurzame levenswijze van de mensheid. En zoals je nu hieronder kan lezen, Wij zijn nooit meer uitgepraat...

Jef Rijsdijk

Ik voelde mij geïnspireerd omdat ik al mijn hele leven een brandend vuur heb om iets te betekenen voor deze wereld. Een ‘footstep’ in deze wereld te zijn en dat begon al op jonge leeftijd.

In mijn carrière heb ik altijd al mensen willen helpen en mensen willen laten samenwerken. Mensen willen inspireren dat je met elkaar het juiste pad kan volgen en met elkaar in harmonie kan komen om stappen te maken naar een betere wereld.

Uiteindelijk op al mijn reizen zag ik op een gegeven moment wat er gebeurde in deze wereld.
Zag ik wat er gebeurde met de natuur, zag ik wat er gebeurde met de mensen en vond ik dat verandering allemaal bij jezelf begint.

Je kan wegkijken.
Je kan cynisch lachen.
Maar je kan ook zeggen:
Ik kies ervoor om een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Mijn bijdrage is gestart met het coachen van mensen die het moeilijk hebben, mensen met blokkades, mensen met angsten en ik help ze om zichzelf weer terug te vinden. 

Een vervolg van deze bijdrage aan de wereld is, hoe geef je het hart van Nederland (familiebedrijven) vorm?
Familiebedrijven, hoe kan je het vuur in familiebedrijven krijgen, hoe kan je voor elkaar krijgen dat er een purpose in familiebedrijven komt waardoor meerdere generaties het familiebedrijf overeind houden en het kunnen laten bloeien. Want het is toch het hart van Nederland daar zit de ziel.

Uiteindelijk kwam ik tot de situatie dat een vriend die een prachtig klimaatbedrijf had ernstig ziek werd en stelde hij op zijn ziekbed mij de vraag: Wil jij met mijn zoon dit bedrijf voortzetten? Na niet te lang denken heb ik ja gezegd en ben ik er vol voor gegaan.
Inmiddels zijn we 4 jaar verder en zetten we in het land en ook in het buitenland allerlei energieconcepten en klimaatbeheersingssystemen weg voor de markt om ervoor te zorgen dat we die duurzaamheid de we nastreven ook gaan realiseren.

En in die reis tijdens een meeting kwam ik een jonge man tegen en die man had een inspirerend verhaal en dat raakte mij. En na die meeting zijn we met elkaar in gesprek geraakt en zijn we nooit meer uitgepraat. 

En dat heeft geresulteerd dat we de krachten hebben gebundeld en de bedrijven Inntens klimaattechniek en Entran BV de energietransitie nastreven. En ook willen dat we zaken gaan realiseren uit het diepste van onze vezels.
Heb jij de laatste publicatie van Jef al gelezen? 
"De Omwenteling" 

We zijn op weg naar een nieuwe aarde, het besef en bewustwording van de mens is niet meer te stuiten. 
Op weg naar een Duurzaam decennium:
Onze Diensten
Vergroenen
Van Grijs Naar Groen, Dat is wat we doen...
In samenwerking met specialisten vanuit heel het land, en informatie gewonnen uit bronnen van over heel de wereld brengen wij jou graag de beste oplossing voor jouw situatie. 

Met passie voor een groenere wereld zijn wij constant opzoek naar de meest winstgevende verduurzamingsoplossingen. 
Verduurzamingsplan
Verduurzamen kan ingewikkelde materie zijn. De complexiteit heeft er vooral mee te maken dat iedere situatie uniek is als het op de juiste verduurzamingsaanpak aankomt. Laat ons het daarom voor u oplossen.
Co2 Neutrale Energie
De tijd van wachten is voorbij. Voor hetzelfde geld en soms zelfs voor minder geld kun je tegenwoordig kiezen voor een C02 neutrale energie leverancier. Er is dan toch geen excuus meer?
Recent Blogs
Samen Op Weg Naar Een Groenere Wereld...
 10 mei  2020
De Omwenteling
 18 mei 2020
Upcoming Event
#Trashwalk
Geïnspireerd door het menselijk potentieel' Samen Op Weg Naar Een Groenere Wereld...
 1 Aug 2020
Contact ons
Wil je ons persoonlijk spreken? 
Je kan contact opnemen via onderstaande kanalen.  
Email: info@entran.nl
Phone: 085-0645840
Entran BV - 2019 All Rights Reserved - Terms Of Service | Privacy Policy | Disclaimer