Infrarood verwarming

Verlichting

LED verlichting, van huis, tuin en keukenlicht tot Maatwerk

Zonnepanelen

Wij adviseren, leveren en installeren maatwerk

Isolatie

het gewenste binnenklimaat realiseren en behouden

Infrarood verwarming

Een nieuwe, energiezuinige manier van verwarmen!

Infrarood verwarming is net als zonnewarmte een stralingswarmte. Na inschakelen van de infrarood panelen worden wanden, vloeren, plafonds, meubels én andere objecten (zoals de mens) geleidelijk door de infrarood straling verwarmd. 

Als de muren enz. verwarmd zijn, gaan ze warmte afgeven. De lucht wordt dus later verwarmd. Er treedt geen luchtcirculatie op, waardoor er geen pollen, schimmels, bacteriën enz. door de lucht dwarrelen. Bovendien zijn de infrarood panelen energiezuinig en geven een comfortabele warmte. "Van het gas af" en energiezuinig verwarmen van woningen en kantoren? Kies voor infrarood verwarming.

Contact Bekijk video

Hoe werkt het precies?

Traditioneel wordt een woning verwarmd door middel van gas. Gas wordt omgezet in warmte die door een cv-installatie en radiatoren wordt aangestuurd. Infrarood verwarming werkt door middel van straling. Alle personen en objecten die in de baan van de straling staan, worden verwarmd. Infrarood verwarming werkt volgens hetzelfde principe. De infrarood straling waar Fortega mee werkt is de gezonde infrarood-C straling, je kunt het vergelijken met de straling van de zon. Deze straling behoort echter tot een deel van het spectrum dat niet zichtbaar is.

Voordelen infrarood verwarming

Infrarood verwarming heeft zeer veel voordelen ten opzichte van traditionele vormen van verwarmen. Ten eerste is het zeer gemakkelijk te installeren. De installatie is duurzaam met een garantie van 5 jaar en relatief goedkoop. Daarbij is het kostenbesparend, zeker in combinatie met zonnepanelen. Bovendien kan de energiebesparing 30%-50% bedragen t.o.v. gas! De stralingswarmte voelt daarnaast ook veel aangenamer dan een verwarming door middel van gas. Bij een juiste installering van de infrarood C verwarmingspanelen geschiedt de opwarming van de ruimte gelijkmatig. Er is dan geen luchtverplaatsing, noch zijn er koude hoekjes. Ronddwarrelend stof zal je niet of nauwelijks waarnemen, zodat mensen met een allergie daar baat bij hebben. Infrarood warmte blijft in huis d.w.z. de warmtestraling reflecteert grotendeels op de ramen. Dat is een eigenschap van infrarood en vrijwel alle muren, plafond en vloer hebben dezelfde temperatuur. Bij de ramen met dubbelglas ondervindt men zelfs geen koudebrug. Dit soort warmte is zelfs goed met ander soort warmte te combineren. Het regelt de vochtigheid veel beter dan convectiewarmte en voorkomt schimmelvorming. 

Contact
Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Neem een kijkje op onze website of neem gelijk contact met ons op

Aanbod contact
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke maand gratis de nieuwste updates van de energiemarkt, de energietransitie en de belangrijkste vooruitgang van verduurzaming technologieën en producten.

Aanmelden
Contact

Wij kijken er naar uit wat van u te horen!
En zijn bereikbaar via onderstaande kanalen:

085-0645840
06-21937509
abennink@entran.nl

Prins bernhardstraat 6,
8331EJ  Steenwijk