Isolatie

Verlichting

LED verlichting, van huis, tuin en keukenlicht tot Maatwerk

Zonnepanelen

Wij adviseren, leveren en installeren maatwerk

Isolatie

het gewenste binnenklimaat realiseren en behouden

Isolatie

Begin verduurzamen met de buitenschil

Een van de belangrijkste methodes om energie te besparen is door een gebouw te isoleren. Dit heeft namelijk direct invloed op de energievraag. Een goed geïsoleerde buitenschil zorgt ervoor dat er minder energie nodig is om het gewenste binnenklimaat te realiseren en behouden.

De isolerende waarde van een constructieonderdeel, zoals bijvoorbeeld een gevel of dak, wordt uitgedrukt in een Rc-waarde. Elk materiaal heeft zijn eigen specificaties en eigenschappen, waaronder de warmteweerstand. De Rc-waarde is het totaal van de warmteweerstanden (RD-waardes) van de materialen in het betreffende constructieonderdeel. Om de uiteindelijke Rc-waarde te bepalen zijn, behalve de materiaaleigenschappen, nog een aantal randvoorwaarden die vastgesteld moeten worden zoals dikte van de luchtspouw en de mate van ventilatie. Uiteindelijk kan met onderstaande formule dan de Rc-waarde worden berekend.

De kosten en opbrengsten voor het verbeteren van isolatie is van verschillende factoren afhankelijk. Onder andere de locatie in de buitenschil, het type isolatie en het oppervlak zijn van invloed op de kosten en de besparing.

Contact
meer

Formule van de Rc-waarde

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Neem een kijkje op onze website of neem gelijk contact met ons op

Aanbod contact
Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke maand gratis de nieuwste updates van de energiemarkt, de energietransitie en de belangrijkste vooruitgang van verduurzaming technologieën en producten.

Aanmelden
Contact

Wij kijken er naar uit wat van u te horen!
En zijn bereikbaar via onderstaande kanalen:

085-0645840
06-21937509
abennink@entran.nl

Prins bernhardstraat 6,
8331EJ  Steenwijk